Akupresura – metoda koja će vas ostaviti bez komentara!

akupresura -

Akupresura – Pritisnite ovu tačku i držite je 60 sekundi.

Akupresura – Metoda koju su praktikovali Kinezi, a danas je ljudi koriste kako bi ublažili bol u različitim dijelovima tijela.

Prema mnogim studijama, pritiskom akupresurnih tačaka, možete doživjeti pozitivne rezultate u odnosu na bol i nelagodnost. Najbolja stvar o akupresuri i refleksologiji je da možete pomoći sebi.

U refleksologiji i akupresuri, restorativna masaža pritiska u pojedinim dijelovima ruku i nogu, olakšava optimalno zdravlje i ublažava bol.

Akupresura ne samo da pomaže da se riješite boli, već i kod mučnine, vrtoglavice i mnogih drugih stvari.

Aloe Vera ProizvodiForever Living Products

USAGBRAUSBEL
CANCZEGRCIRL
LUXMYSMEXNDL
NZLILNPHLPRT
SGPSVKZAFESP

Ponekad se može doživjeti da vam srce iznenada počne kucati brzo. To može biti posljedica anksioznosti i nervoze.

Žgaravica je zastrašujuće iskustvo koje nije štetno, ali se može liječiti akupunkturnom metodom, samo je jedina razlika u tome što koristite prste umjesto igle.

Akupresurna tačka nalazi se u središtu prsne kosti i naziva se “morem mira”, stoga pritisnite ovu tačku palcem 1-2 minute i masirajte polako.

Uz, stres uzbuđenja i radost, uzroci žgaravice ili tahikardija također mogu biti neki poremećaji.

Granice koje prihvatamo kao normalne za dnevni, aktivni period iznose od 60 do 100 otkucaja u minuti. Tolerišu se do 50 otkucaja u minuti. Ako je posljedica uzimanja nekih lijekova, ili je ustanovljena za pojedinog bolesnika.

Za liječenje nervoze, problema u prsnom košu, žgaravice, astme, kašlja, anksioznosti i nekoliko problema sa prsima kao što su nedovoljna dojenje i mastitis.

Anksioznost i razni strahovi su znak poremećaja anksioznosti.
To se najčešće odnosi na njegu, stres i nervozu koju osjećamo u svakodnevnom životu.

U manjoj mjeri, anksioznost može biti velika prednost – može nam ponuditi pozitivne rezultate u odnosu na bol i nelagodnost. Najbolja stvar kod akupresure i refleksologije je što možete sami sebi pomoći.

Disclaimer:

Sadržaj na stojnicv.com je samo u informativne svrhe. Mi nismo stručnjaci niti tvrdimo da smo. Mnogi od ovih članaka su članci koji se temelje na mišljenju i trebaju se uzimati kao takvi. Nećemo biti odgovorni za odluke koje korisnici čine temeljem sadržaja na stojnicv.com. Molim vas, obavite svoje istraživanje prije prihvaćanja bilo kakvih informacija kao činjenice.

Tekst preuzet sa stranice https://naturalwayoflifeflp.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Call Now Button