Bolest srca Otkrivamo vam istinu o bolesti srca!

bolest srca

Bolest srca i lijekovi koji snižavaju holesterol.

Bolest srca – Poznati hirurg otkriva istinu o bolesti srca: Sve je laž, evo što treba učiniti da sačuvamo svoje zdravlje.

Dr. Dvaj Landel je bio jako dosadan kad je rekao da ne mora liječiti bolest srca sa statinima.

On je iskusan kardio hirurg koji je penzionisan u bolnici u Arizoni. Dr. Landel je nedavno objavio sljedeću izjavu.

“Mi, doktori, sa našim obrazovanjem i autoritetom, često razvijamo snažan ego koji nam otežava priznanje da nismo u pravu. Međutim, priznajem da nisam bio u pravu.

Kao kardio hirurg s dvadeset pet godina iskustva i više od 5.000 operacija otvorenog srca, osjećam da moram ispraviti stvar i ispraviti jednu naučnu činjenicu.

Aloe Vera Proizvodi – Forever Living Products – Click on the flag for your country!

USAGBRAUSBEL
CANCZEGRCIRL
LUXMYSMEXNDL
NZLILNPHLPRT
SGPSVKZAFESP

Dugo sam radio s istaknutim doktorima, gdje smo često bili podijeljenog mišljenja.

Stalno čitamo novu naučnu literaturu, išli smo na edukacijske seminare i došli do zaključka da je srčana bolest uzrokovana povišenim nivoima holesterola u krvi.

Jedina terapija za takve bolesti je ona koja smanjuje holesterol sa prehranom i koja ograničava unos masnoće. Sve što je rečeno protiv ove terapije smatralo se glupim i nesavjesnim lječenjam.

Sada moram reći da takva terapija nema naučnu ili moralnu osnovu.

Nije potrebno reći da je Landelova izjava izazvala haos u zdravstvu. Njegova je izjava bila neprikladna opravdanja za uzimanje statina za snižavanje nivoa holesterola.

Razlog zbog kojeg je njegova izjava prouzrokovala toliko pometnju jeste da statini donose priličnu dobit. Samo u Sjedinjenim Državama oko 25% stanovništva uzima statine, a to ponekad košta između 53 i 600 dolara mjesečno.

Od sada znamo da holesterol ne uzrokuje bolest srca, a zabrinutost zbog zasićenih masti potpuno je beznačajna. Teorija holesterola je pokrenula prehrambene preporuke koje nas danas uništavaju i stvaraju pometnju.

Lijekovi su napravili veliku pometnju kada je u pitanju pomaganje ljudima.

Preporučivalo se da se izbjegavaju zasićene masti i umjesto toga da konzumiramo hranu bogatu omega-6 masnoćom. Dr. Landel objašnjava da hrana obrađena omega-6 i omega-3 mastima remeti ravnotežu masti u organizmu. I da upravo ova hrana postepeno truje sve ljude.

Sada postoji epidemija upalne arterije koja dovodi do bolesti srca i drugih hroničnih bolesti.

Najkontroverznije u njegovim izjavama jeste tvrdnja da holesterol ne uzrokuje bolest srca, zbog čega su statini potpuno suvišni.

Zasićene masti uglavnom se nalaze u mesu, jajima i siru.

Ono što možete učiniti jeste odabrati prirodnu hranu i zalogaje kako biste izbjegli hranu koja uzrokuje zapaljenja poput prerađene hrane.

Vjerojatno ne čudi što medicinska zajednica vjeruje da je Landel lud? Nije bio lud dok je radio operacije srca, a sada ga nazivaju ludim, iako ima 25 godina prakse. Ima li to kakav uticaj na ono što je objavio 2007. godine u knjizi “Lijek za bolest srca”?

Milioni dolara zaradili su se od bolesti srca i statina. Naravno, farmaceutskoj industriji ne odgovara da se pojavi jedan savestan lekar koji će im upropastiti posao.

Svake godine sve više ljudi pati od bolesti srca.

Disclaimer:

Sadržaj na stojnicv.com je samo u informativne svrhe. Mi nismo stručnjaci niti tvrdimo da smo. Mnogi od ovih članaka su članci koji se temelje na mišljenju i trebaju se uzimati kao takvi. Nećemo biti odgovorni za odluke koje korisnici čine temeljem sadržaja na stojnicv.com. Molim vas, obavite svoje istraživanje prije prihvaćanja bilo kakvih informacija kao činjenice.

Tekst preuzet sa stranice https://naturalwayoflifeflp.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Call Now Button