kurkuma -

Kurkuma – Zlata dostojna biljka!

Kurkuma – je biljka iz porodice medenjaka!

Ovaj začin je poznat širom svijeta zahvaljujući višenamjenskim svojstvima. Ako slučajno vidite oznaku proizvoda E100, nemojte se bojati. Ovo je prirodna boja kurkum-e!

Kurkuma – je biljka iz porodice medenjaka, Zingiberaceae, koja raste uglavnom u južnoj Aziji. Od njenog korijena, priprema se začin žarke žute boje, koju duguje svom sastojaku kurkuminu.

Lijekovita svojstva kurkume:

Aloe Vera Proizvodi – Forever Living Products

USAGBRAUSBEL
CANCZEGRCIRL
LUXMYSMEXNDL
NZLILNPHLPRT
SGPSVKZAFESP

Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova. Aktivni sastojak u kurkuminu naziva se kurkumin. Medicinska svojstva ovog začina postupno su otkrivena tokom vjekova, a odavno je potvrđeno da deluje snažno protivupalno.

Povoljno djelovanje kurkume u mnogim slučajevima raka Alzheimerove bolesti potvrđeni su. U ayurvedskoj medicini, kurkuma je već dugo poznata kao biljka koja jača i njeguje organizam.

Kurkuma – se koristi za:

– jačanje probave
– obnavljanje crijevne flore
– smanjenje nadutosti
– čišćenje jetre i žuči
– normalizaciju menstruacije
– smanjenje upala kod artritisa
– čišćenje krvi
– stimulisanje rada metabolizma
– kožne probleme
– tegobe disajnih puteva
– protiv gljivica i bakterija
– protiv crevnih parazita

Prema hranjivim vrijednostima, kurkuma je bogat izvor željeza, mangana, vitamina B6, dijetalnih vlakana i kalija.

Rezultati brojnih istraživanja pokazali su da je djelotvoran u liječenju artritisa, dermatitisa i ekcema, temperature, infekcije, ulkusa, bubrežnih kamenaca i žuči.

Ljek protiv gripa i prehlade!

Ovaj prirodni antibiotik ima snažno protuupalno djelovanje, koje, pored povećanja imuniteta, ubija bakterije i uzroke bolesti.

Ne uzrokuje neželjene efekte za probavu i mikrofloru pa je potpuno sigurna.

Kurkuma sadrži kurkumin, polifenol, aktivni sastojak s više od 150 terapeutskih svojstava. Uzimanjem meda i kurkume, poboljšavate probavu i povećavate broj dobrih bakterija u crijevima.

Sastojci:

100 g meda, 1 čajna kašičica kurkumin praha.

Pomiješajte oba sastojka tako da se u potpunosti sjedine i sipajte ih u čistu teglu. Čim primjetite prve simptome prehlade ili gripe, poduzmite sljedeće korake:

Prvi dan: Uzmite pola kašičice lijeka svakih sat vremena.
Drugi dan: Uzmite pola kašičice svaka dva sata.
Treći dan: Uzmite pola kašičice tri puta dnevno.

Poželjno je da ljek ne progutate odmah, nego da ga ostavite u ustima dok se sam ne otopi. Mnogi kažu da nakon tri dana uzimanja ovog lijeka svi simptomi nestaju, a radi lakše konzumacije možete ga dodati u toplo mleko ili čaj.

Disclaimer:

Sadržaj na stojnicv.com je samo u informativne svrhe. Mi nismo stručnjaci niti tvrdimo da smo. Mnogi od ovih članaka su članci koji se temelje na mišljenju i trebaju se uzimati kao takvi. Nećemo biti odgovorni za odluke koje korisnici čine temeljem sadržaja na stojnicv.com. Molim vas, obavite svoje istraživanje prije prihvaćanja bilo kakvih informacija kao činjenice.

Tekst preuzet sa stranice https://naturalwayoflifeflp.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Call Now Button