lavanda

Lavanda

Lavanda, Čisti tijelo i duh i biljka je koju morate imati u svojoj kući!

Oko 2.500 godina ova biljka koristi se za liječenje unutarnjih i vanjskih masaža tijela. I zahvaljujući blagotvornim umirujućim svojstvima, ona također dobro funkcioniše na psihu.

Lavandini cvjetovi oduševljavaju svojim izgledom, ali i umirujućim mirisom koji opušta.

Od antičkih vremena, prednosti ove biljke prepoznali su drevni Grci koji su vjerovali da cvjetovi lavande u kupkama očiste tijelo i duh.

Nećete pogriješiti s ovom biljkom. Snažna u kozmetici, obvezana u svakom domu!

Aloe Vera Proizvodi – Forever Living Products

USAGBRAUSBEL
CANCZEGRCIRL
LUXMYSMEXNDL
NZLILNPHLPRT
SGPSVKZAFESP

Prije 2.500 godina ova je zeljasta bilja prenešena sa grčkih otoka. Često se koristi za liječenje unutarnjih i vanjskih masaža tijela.

Zahvaljujući korisnim umirujućim svojstvima, ona također dobro funkcioniše na psihu, kao i na stanja poput nesanice, depresije i anksioznosti.

Rimljani su imali naviku stavljanja lavande u praonicu odjeće. S obzirom na antiseptička i antibakterijska svojstva, bio je to stvarno mudar potez.

Gotovo nema osobe koja ne zna da se Lavanda koristi za opuštanje. Zato je i glavni sastojak kupki, posebno za djecu.

Ali njegovi blagotvorni učinci ne prestaju tamo.

Osnovno ulje lavande je jedan od rizoma koji se mogu neravnomjerno nanositi na kožu, a to bi sigurno trebalo djelovati jer potiče regeneraciju kože.

Pomaže u liječenju rana i ožiljaka, akni, ekcema i opekotina te je izvrstan saveznik u liječenju bakterijskih i gljivičnih infekcija kože.

Ovo ulje se također koristi za inhalaciju jer čisti puteve i oslobađa tijelo.

Lavandin sir je posebno učinkovit u teškim glavoboljama. Isključite i napravite pokrov za čelo.

Recept za ulje lavande:

Stavite 30 grama suhog cvijeća lavande u redove jabučnih oraha, ulijte u čašu i ostavite na sunčanom mjestu oko sedmicu dana. Okrenite lonac jednom dnevno. Nakon 7 dana, procjedite kroz finu pamučnu tkaninu i ulijte u boce.

Disclaimer:

Sadržaj na stojnicv.com je samo u informativne svrhe. Mi nismo stručnjaci niti tvrdimo da smo. Mnogi od ovih članaka su članci koji se temelje na mišljenju i trebaju se uzimati kao takvi. Nećemo biti odgovorni za odluke koje korisnici čine temeljem sadržaja na stojnicv.com. Molim vas, obavite svoje istraživanje prije prihvaćanja bilo kakvih informacija kao činjenice.

Tekst preuzet sa stranice https://naturalwayoflifeflp.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Call Now Button